top of page

           pranično zdravljenje

R (2).jpg

Pranic Healing je sestavljen iz dveh besed: Prana, ki pomeni življenjska (vitalna) energija in Healing, ki pomeni zdravljenje. Pranic healing je torej dopolnilna energijska terapija brez dotika, brez pripomočkov in brez zdravil, kjer se uporablja vitalno energijo iz okolja za lajšanje in zdravljenje širokega spektra psihičnih in fizičnih težav tako na sebi kot na drugih. Pranic Healing je znanstveno podprt sistem celostnega zdravljenje, ki se močno razlikuje od drugih metod in oblik zdravljenja.

Je preprosta in učinkovita metoda, ki temelji na osnovi “življenjske energije” ali “prane”, ki se jo lahko nauči vsak in je most do duhovnosti.

Pranično zdravljenje je osnovano na dveh preprostih principih:

  • naša telesa imajo sposobnost samozdravljenja,

  • naša telesa za življenje potrebujejo energijo ali prano

Naše telo sestavlja kompleksen sistem energetskih organov in kanalov za procesiranje in razporejanje življenjske energije. Med svojim eksperimentiranjem je mojster Choa Kok Sui opazil, da lahko ta sistem zboli prav tako kot zbolijo vitalni organi, krvna telesa in živci. Prav tako je opazil, da ta energijski sistem in fizično telo sta tesno povezana. Odkril je, da zdravje ali bolezen enega sistema vodita do zdravja ali bolezni drugega sistema.

Njegovi eksperimenti so vodili do presenetljivega zaključka. Ko ozdravimo energijski sistem se ozdravi tudi fizično telo. S tem znanjem v rokah je razvil sistem pri katerem čiščenje energijskega sistema in dovajanja sveže življenjske energije v zelo kratkem času ozdravi telo in um, včasih pa pride celo do čudežnih ozdravitev.

Pranično zdravljenje pomaga pri številnih obolenjih in motnjah, tako fizičnih kot psiholoških. To vključuje vse od preprostih bolečin, do kroničnih obolenj, kot je na primer artritis ali glavkom. Kar se tiče duševnih težav pa pranično zdravljenje uspešno uporabljamo tudi v primeru stresa, izgorelosti, depresije, odvisnosti, disleksij​. Pri čiščenju dvomov, obsesij, jeze, pri razreševanju družinskih vezi, energijskemu čiščenju prostorov.

V času izvedbe pranoterapije je priporočljivo:

*Pred terapijo je priporočljiva diagnoza zdravnika uradne medicine

*Po terapiji je priporočljivo uživanje večje količine vode kot ponavadi

*Po terapiji se ni priporočljivo tuširati vsaj 12 ur

bottom of page